Berichten van Wereldwinkel Drachten
Goed nieuws!
Eindelijk is het zover: er mag weer gewinkeld worden zonder telefonische afspraak vooraf.
Daar zijn we blij mee, want het maakt het winkelen veel aantrekkelijker. Let u wel op de openingstijden.

Aanbiedingen in de maand mei:
Door alle beperkingen bleef de verkoop in de afgelopen maanden achter. Met de verruimde openingstijden en met meer aanbiedingen dan gewoonlijk, willen we die achterstand inhalen.
In de maand mei krijgt u 20% korting op tassen, manden en kindertasjes, op sjaals, op sieraden en op kleurig Dolores keramiek uit Mexico (bloempotten, vlinders, zonnetjes enz.). Ook het servies goed blijft nog in de aanbieding.

Het Dolores keramiek uitgelicht:
Dit keramiek wordt gemaakt volgens een 500 jaar oude traditie. Het familiebedrijf Dolores werd ruim 15 jaar geleden opgericht door Maria Isabel. Zij maakt de dessins en bedenkt de kleurencombinaties. In het bedrijf werken voornamelijk vrouwen.
Esperanza is de importeur en werkt al meer dan 20 jaar in Latijns-Amerika. Langdurige handelsrelaties staan centraal, waardoor naast een goed inkomen de producent zich algemeen kan ontwikkelen. Zo wordt de basis gelegd voor betere kansen in de toekomst, zowel voor de internationale markt als voor de lokale verkoop.

Openingstijden:
maandag t/m donderdag: 13.00 uur – 17.00 uur
vrijdag en zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur
U bent van harte welkom!!

Namens alle vrijwilligers,
Tiny Runia

Wereldwinkel Drachten Ons Jubileum
Als u dit bericht leest zijn de feestelijkheden voorbij.
Een terugblik….
De 24e september waren we als vrijwilligers bij elkaar. Tity Wouda, oud-vrijwilliger, bracht ons (op uitnodiging) kort en bondig, met een leuke anekdote, de geschiedenis van de wereldwinkel in herinnering. Aan de hand van een serie dia beelden reisden we vervolgens met Sjollie Veersma, onze meest bereisde collega, door Kenia en Tanzania. Sûnenz bezorgde een smakelijke Indonesische maaltijd en met een puzzel en een quiz werd het een gezellige en feestelijke avond.
Op zaterdag, 26 september, trok de versierde winkel al gauw de aandacht van voorbijgangers. Er werden goede zaken gedaan. Hoogtepunt was de komst van de ‘Mistery Guest’ die de winnaar van de verloting van het beeld bekend zou maken. Dat onze burgemeester de ‘Mistery Guest’ bleek te zijn, was voor velen van ons een verrassing. In zijn speech complimenteerde hij de wereldwinkel met de goede zaak waar ze voor staat. ”Jullie dragen je steentje bij aan het bevorderen van de saamhorigheid in een verdeelde wereld”, zo zei hij.
Het bleef niet bij mooie woorden: t.g.v. het 50-jarig bestaan kregen we van de burgemeester een cheque van € 375.00 overhandigd!! Een zeer welkome gift.
Aan het einde van zijn bezoek werd de burgemeester verzocht het startsein te geven voor de verkoopactie van de Swazi kaarsen. (Zie bericht hieronder).
Dat deed hij graag en met een aantal gekochte kaarsen en een kleine attentie van de wereldwinkel vertrok onze ‘Mistery Guest’, die we zeer erkentelijk zijn voor zijn komst!!!
We hebben, zo vinden wij, het jubileum sober en in stijl gevierd.

Actie!
ACTIE, ACTIE, ACTIE 
Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen…

Vanaf 26 september staan in één van onze etalages veel, heel veel kaarsen, de zgn. Swazi kaarsen uit Swaziland, Zuid -Afrika. We verkopen ze al jaren. U kent ze waarschijnlijk wel: de stoere, ronde kaarsen in diverse kleuren, versierd met een grote verscheidenheid aan motieven.
Waarom al die Swazi kaarsen in de etalage?
Eén van onze vrijwilligers zag een foto van deze kaarsen, met daarbij een uitgebreid artikel, in de Leeuwarder Courant (2/9). Wat is er aan de hand met die kaarsen, dacht zij en las het artikel.
Hieronder de verkorte versie van de inhoud.
De makers van de kaarsen in Swaziland zijn, zoals vele anderen, door de corona crisis in de problemen gekomen. De toeristen bleven weg, de kaarsen bleven in de fabriek staan. Nog rampzaliger was dat een enorme order uit Amerika werd geannuleerd. Gevolg: de kaarsenfabriek ging failliet. Slechts één loods kon blijven staan. Vandaaruit wordt geprobeerd een herstart te maken.
Wereldwinkel St. Anneparochie hoorde dit verhaal van de importeur en samen bedachten zij een actieplan. Dat plan zag er als volgt uit:
We schrijven wereldwinkels, kerken, verenigingen etc. aan met de vraag of zij Swazi kaarsen willen afnemen. De importeur en verkoper nemen genoegen met een kleine winstmarge. De producent in Swaziland krijgt de volle prijs uitbetaald.
Tot zover het artikel.
Onze vrijwilliger vond het een goed plan.
En. u raadt het al…Wereldwinkel Drachten doet ook mee.
We hebben 250 kaarsen besteld en die willen we allemaal verkopen. Dat moet lukken, denken wij. De tijd is gunstig. Met Sinterklaas en de kerstdagen in het verschiet is een kaars een passend cadeautje. Daar kun je toch vrienden, familie (wie allemaal meer) blij mee maken???
En de prijs?? Echt een meevaller. Geen € 9,00 maar € 5,95!!!!!
Mogen we op u rekenen?

 

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com